Gerritsen Tandheelkunde B.V.
Wakkerendijk 64
3755 DD Eemnes
035-5389402

www.gerritsen-tandheelkunde.nl
info@gerritsen-tandheelkunde.nl

  Home
 
Info
  Team  
  Tandheelkunde  
  Tanden poetsen  
  Kinderen  
  Mondhygiëne  
  Bereikbaarheid  
  Tarieven  
  Mededelingen  
  Klachten  
  Contact  
  Email  
     
 
Tandheelkunde

 

Cosmetische tandheelkunde

Esthetische tandarts behandelingen of verfraaiing van uw gebit. Dit wordt ook wel cosmetische tandheelkunde genoemd. Tandarts behandelingen die hier onder vallen zijn het plaatsen van Facing, bruggen en kronen en implantaten.

Functionele tandheelkunde

Tot voor kort waren de meeste tandarts behandelingen gericht op het voorkomen en behandelen van tandproblemen. Functionele tandheelkunde is nog steeds de basis voor een goed werkend en verzorgd gebit. Alle tandarts behandelingen kunnen hier onder worden verstaan.

Op elke leeftijd een verzorgd gebit

De heersende trend, om er op elke leeftijd goed en verzorgd uit te zien, zie je nu ook terug in de tandheelkunde. Een mooi ogend gebit kan uw gezicht een nieuw, fris en jeugdig uiterlijk geven. Tandheelkunde gaat dus steeds belangrijker worden. Een goede tandarts moet naast vakkennis ook oog hebben voor schoonheid en esthetiek van het gezicht.

 

Facing

Een facing is als het ware een “nieuw gezicht” voor een tand. De facing bestaat uit een laagje wit vulmateriaal of porselein waarmee het “aanzicht” van de tand wordt bedekt. Soms is het daarbij nodig dat er eerst een kleine laag van de buitenkant van de tand wordt afgeslepen. Een facing is in vergelijking met een kroon een veel meer behoudende methode om de vorm, stand of kleur van een tand te verbeteren.

Porseleinen facing

De porseleinen facing wordt door de tandarts buiten de mond gemaakt, hierdoor bestaan er meer mogelijkheden om een zeer mooie en natuurlijke kleur van de facing te realiseren.

Composiet facing

De composiet facing bestaat uit een dunne laag wit vulmateriaal, bestaande uit kunsthars gevuld met glasdeeltjes.

Bleken van tanden en kiezen

Het bleken van tanden heeft tot doel de kleur van het gebit witter te maken. Dit kan op 2 manieren. U heeft de mogelijkheid uw tanden te laten bleken in een sessie bij de tandarts. U kunt er ook voor kiezen een thuisset aan te schaffen. De tandarts zal dan een bitje op maat voor u maken. Dit dient u dan gedurende een aantal weken ‘s nachts in te doen.

 

Bruggen

Een brug is een uitstekend alternatief voor het vervangen van aangetaste tanden of kiezen. Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meerdere ontbrekende tanden of kiezen. Een brug bestaat uit twee of meer kronen, die op de pijlers passen en een brugtussendeel (dummy).

 

Behandeling voor een brug

De behandeling voor een brug verloopt in een aantal stappen. Hiervoor zult u een aantal keren bij onze tandarts terug moeten komen. U heeft minimaal 3 werkdagen nodig om de behandeling van een brug af te ronden. De behandeling geschiedt onder plaatselijke verdoving en is te vergelijken met de behandeling voor een kroon.

 

Kronen

Een kroon is een betaalbare en fraaie oplossing voor het vervangen van aangetaste tanden of kiezen. Een kroon is een kapje van porselein en/of metaal dat precies past over een afgeslepen tand of kies. De kroon zit vastgelijmd op de tand of kies. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug en is niet van een echte tand of kies te onderscheiden.

Behandeling voor een kroon of kronen

De behandeling voor een kroon verloopt in een aantal stappen. U heeft minimaal 3 werkdagen nodig om de behandeling van een kroon af te ronden. Deze tandarts behandeling geschiedt onder plaatselijke verdoving. In de eerste fase wordt een deel van de tand of kies afgeslepen. Vervolgens wordt door de tandarts een afdruk van uw gebit gemaakt. Hierin wordt later in een tandtechnisch laboratorium gips gegoten. Zo ontstaat een gipsmodel, waarop uw kroon wordt gemaakt.

 

 

Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel waarop een kroon, brug of prothese kan worden bevestigd. Het is een duurzame oplossing voor aangetaste tanden of kiezen. Alle tanden en kiezen bestaan uit een wortel en kroon. Bij een implantaat wordt uw natuurlijke wortel vervangen door een kunstwortel. De tandarts kan door middel van een tandheelkundig onderzoek en röntgenfoto’s bepalen of uw gebit geschikt is voor een implantaat. Belangrijk hierbij is dat er voldoende bot aanwezig is om het implantaat te laten vastgroeien in de kaak. Groot voordeel van een implantaat is dat het de meest duurzame en stabiele oplossing is.

 

 

  disclaimer
 

   Wakkerendijk 64
   3755 DD Eemnes
   035-5389402

IBAN NL25 INGB 0677.7731.02
   KvK-nummer 32076787

 
       

 

   © C.M. Gerritsen 2011